Ena Training

Ena Training, Centrul de Training dedicat compozitelor Micerium in Romania, este o Companie - Proiect care si-a propus, pe parcursul ultimilor cinci ani, sa promoveze prin Cursuri Teoretice si Hands On cunostinte esentiale in domeniul Restaurarilor Directe si Indirecte prin Rasini Compozite, folosind metode moderne, minim invazive.

Materialele folosite in cadrul cursurilor sunt compozitele companiei italiene Micerium, grupate sub denumirea "Enamel Plus". Ena Training este importator al Sistemului Micerium in Romania.


"Placut cu adevarat este numai ceea ce-i lucrat cu ingrijire", scria Thomas Mann in romanul Muntele vrajit.

Daca in Arta, Omul cauta sa redea prin diferite mijloace Natura insasi, noi stomatologii suntem in cautarea unor materiale de restaurare ideale, in dorinta de a ne apropia de natura desavarsita a dintilor.

Astazi toate materialele restaurative au calitati estetice excelente si comparabile. Ce cunoastem insa mai putin sunt proprietatile lor mecanice si functionale in raport cu ocluzia.

Echilibrul ocluzal al pacientului este bunul pretios pe care medicul trebuie sa il pastreze sau, in cazul disfunctiilor, sa il restaureze.

In urma cu 20 de ani Dr. Lorenzo Vanini impreuna cu compania Micerium au schimbat complet filozofia estetica a compozitelor, mai intai cu Enamel Plus HFO si apoi cu Enamel Plus HRi, primul compozit cu acelasi indice de refractie cu al smaltului natural.

Acum a aparut pe piata Enamel Plus HRi Function, singurul compozit cu caracteristici mecanice si functionale identice cu ale aurului dentar si similare smaltului natural. Enamel Function este indicat pentru restaurarea biofunctionala minim invaziva a zonelor laterale, respectand sistemul neuromuscular. Este ideal pentru utilizarea in zonele posterioare, prin tehnica directa sau indirecta in special in reabilitarile protetice minim invazive.

Proprietati fizice

  • Duritate Vickers: 760Mpa
  • Rezistenta la indoire (flexie): 115 Mpa
  • Modul de elasticitate: 11.500 Mpa
  • Rezistenta la compresie: 460 Mpa

Dr. Cristina GHITA

lider de opinie Micerium in Romania

Dr Cristina Ghita, lider de opinie Micerium in Romania, organizeaza periodic cursuri despre adeziunea si stratificarea rasinilor compozite in zona frontala si laterala. De curand, sustine cursul de esecuri in restaurarile directe prin rasini compozite.

Acest site foloseste cookie-uri pentru a asigura functionalitateaa site-ului si pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai placuta. Prin continuarea navigarii, va dati acordul implicit pentru acceptarea lor.
Politica de confidentialitate Politica de cookie-uri Sunt de acord Nu sunt de acord